Nogle af de strømninger, som er meget tydelige i vores samfund – og måske er det særligt noget, der springer i øjnene, når man laver det, jeg gør – er, at vi (næsten) alle sammen er individualister. Vi har alle sammen vores private mål med tilværelsen, som skal opfyldes, og det har aldrig været mere sejt at være unik.
Det pudseløjerlige er så imidlertid, at midt i vores stræben efter at være unikke og finde vores helt personlige vej, bliver det på grund af de sociale medier så hamrede tydeligt, hvor meget vi alligevel ligner hinanden. Det, der syntes unikt tidligere, er meget hurtigt mainstream. Vi rejser alle sammen til de samme destinationer, vi drømmer alle om (mange af) de samme ting. Dem, der dyrker hipster-looket, er næsten umulige at kende forskel på med deres skævtsiddende huer og rullekraver a la ‘Find Holger’, og de/vi modeinteresserede piger ønsker alle en talje som Josephine Skriver og bryn som Cara Delevingne.

Så i stedet for at skændes om, hvem der er mest original, så lad os i stedet samles om, hvor ens vi er. For selvom vi tror på noget forskelligt, drømmer om noget forskelligt og har forskellige livretter, er der alligevel meget, meget mere, der samler os, hvis vi bare kigger ordentligt efter. Og når forskning viser, at der i gennemsnit findes syv mennesker i verden, der har et ansigt præcis som os, kan det synes lidt tumpet, at vi har så travlt med at skille os ud. Og samtidig giver det mig en voldsom lyst til at se, hvordan mine lookalikes mon ser ud! Jeg forestiller mig, at vi grundlæggende har de samme ansigtstræk, men at én måske har en meget mørkere hudfarve end jeg, at én måske har dreadlocks, én har pink hår og ring i næsen og at én måske kører animé-trenden i Tokio. Hvem ved, hvis mine syv lookalikes og jeg kunne få et par timer sammen over en sammenkogt ret, kunne vi måske lære noget af hinanden? Og om ikke andet få lidt stilinspiration, i hvert fald. 😉

På min Instagram får jeg ret tit at vide, at jeg ligner Sophie Lassen-Kahlke, hvilket jo ikke kan anses som andet end et kæmpe kompliment. Jeg har også fået at vide, at jeg ligner Marie Frank og Beth Hart, og begge dele kan jeg godt se. I gymnasiet var der engang én, der sammenlignede mig med Neve Campbell, hvilket jeg fik ret stor optur over, da hun på det tidspunkt havde sin storhedstid som hjemsøgte Sidney i ‘Scream’-filmene.

image1
Hele denne filosofi-række bringer mig nu til min endelige pointe!
TWIX har lavet en lookalike-eftersøgning, som de meget mundret har døbt TWIX TWIN! Det går i al sin enkelthed ud på, at man inde på denne hjemmeside uploader et billede af sig selv – og så venter man. Når nok mennesker har gjort det, går TWIX-computeren igang med at finde folk, der ligner hinanden, og så skal man holde øje med TWIX Danmarks facebook-side. For TWIX-computeren skal selvfølgelig lige have samlet en masse ansigter til hobe, før den kan gå i sving med at matche folk! Når det er sket, starter alt det sjove, og det giver TWIX besked om på deres facebook. Så får man 4 forslag på mulige TWIX-TWINS, man vælger så den, man synes, man ligner mest, og bum, så er man med i konkurrencen!
Af alle de mennesker, der deltager, ender TWIX med at finde to vindere – og det er selvfølgelig to “TWIX TWINS” – altså to lookalikes. Hvis man vinder, får man en rejse til Minneapolis i USA – også kaldet Twin Cities. Og man må tage en ven med. Ens TWIX TWIN vinder så præcis det samme. Om man har lyst til at tilbringe tiden med sin dobbeltgænger, er så op til en selv.

Upload et (eller flere) billede her for at deltage i konkurrencen. Og så kan man jo passende nappe en TWIX, mens man venter på resultatet. 😉
image3