Jeg havde mig en god griner forleden dag over kommentarfeltet, der fulgte det billede, jeg uploadede af min mini-bananasplit på Instagram. Og ja, jeg tillader mig at kalde den ‘mini’, for jeg spiste den på under fire minutter. Og der ér banan i, den er blot dækket af tricolore-is. 🙂
Flere i kommentarfeltet spurgte, hvor Søren jeg på danske breddegrader havde skaffet mig chokoladesovs, som stivner. Og nu må jeg le, d’damer.
Chokoladesovsen ovenfor stammer da ikke fra en tube! Det ville jeg aldrig byde min isdessert. Aldrig!
Forstå mig ret: Jeg holder meget af ting fra tube!
For eksempel er jeg meget glad for remoulade, jeg har haft adskillige hårkure på tube, og så var jeg i mine unge dage meget glad for Hubba Bubba på tube. Men chokoladesovs? Nope! Den skal hjemmesmeltes!
Det hører efterhånden til hverdagen, at der ryger en bananasplit over disken i Langehjemmet, når ungerne er lagt. Jeg føler ikke, man synder så meget, når der er banan og mørk chokolade ind over, og så er det altså lidt festligt på sådan en almindelig hverdagsaften. Jeg gør i reglen gerne det, at jeg starter med at smelte den passende mængde chokolade, og her vælger jeg helst den gode fra Carletti, som vi kender fra barndommens julekonfektorgier. Jeg smelter chokoladen i en gryde ved lav varme, mens jeg konstant rører rundt. Når chokoladen er flydende, hælder jeg halvdelen over Jons isdessert. Han vil nemlig gerne have den stiv, som man siger. Jeg holder dog selv mere af en fyldig sovs, så inden jeg beriger min egen skål med den kakaoholdige delikatesse, tilsætter jeg en god sjat fløde og rører så lidt mere rundt.
Så billedet ovenfor, som i øvrigt høstede tæt på 500 likes og 17 entusiastiske kommentarer på Instagram, er resultatet af, at vi var løbet tør for fløde, og 7-11 på hjørnet ikke længere fører netop det. Men den gled nu ned alligevel, kan jeg afsløre … 😉
7 kommentarer
Jeg håbede i et split sekund, at du havde fundet en undergrunds chokko mafia som solgte chokko sovs på tube! som STIVNER og smager himmelsk:)
men ok så må jeg nøjes med smeltet chokko i det danske land og glæde mig over den fra tube når man flyver over havet! det er hellere ikke helt dårligt:)
Man kan faktisk få en i Aldi på tube som stivner.
Man har da i mange år kunne få stivne chokoladesovs i Aldi og lidl. Og hvis man er tålmodig også i føtex.
Jeg har også et særdeles kærligt forhold til de chokoladesovs som Odense Marcipan laver. Man kan så vidt jeg ved helt sikkert kun få den i Jensens Bøfhus’ softice-bar. Altid i brun flaske. Ikke at den smager af mørk chokolade som i smeltet mørk chokolade, men den smager absurd godt af lige præcis Odense Marcipan chokoladesovs.
Enig 😛 Den fra Odense Marcipan er sååå lækker – Minder mig om min barndom med softice med chokoladesauce i toppen af Magasin🍦
Købte den i gamle dage i Metro i 1-liters dunk (lidt perverst). Man kan få dem i små nu, så det er bare om at slå til når de er der! 😍 Mums nu fik jeg helt lyst til Hansen is og chok-sauce😛
ENIG! kan spises direkte fra TUBEN 🙂 Blot til info… Chokoladesovsen fra Odense kan købes fast i Remse 1000! Den står på hylden med vaniliesukker og alt det der – og ikke ved isen! Det har jeg .. øhm fået fortalt 😉
Selvfølgelig laver man da chokoladesovsen selv :p
Mig og en veninde havde en fast tradition, da vi begge var studerende i Odense. Vi mødtes til pandekager med is og chokoladesovs en dag ca. hver anden uge. Vi valgte dog mælk frem for fløde til sovsen. Lige præcis nok til at den kunne løbe lidt inden den stivnede.
Nettos den billige chokolade, mælk og så en portion tålmodighed.